A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) Kazinczy (15) kazinczy (13) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) polgármester (12) Polgármester (2) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) szimpla (14) Szimpla (2) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Nem értek a témához, de le is szarom?

2014.04.05. 23:06 szimplakertszomszédja


Megkérdeztük három politikai párt képviselőjelöltjét, mit gondol a 7. kerületi zajkérdésről.
 

Rónaszékiné nem válaszolt, felteszem romkocsmát adott át ünnepélyesen. Vele egyébként már beszéltünk személyesen korábban: szokásos bullsiteles, zéró eredmény. Meg hát őszintén: mit mondhatna, az elmúlt 4 év után az ország a zaj terén is jobban teljesít itt a 7ben.

Oláh Lajos: Válaszolt frankón, olvashatón. Képtelen vagyok belinkelni a facebookról, kiemelem a lényeget.
- A bulinegyedet nem lehet visszacsinálni: ez jó üzenet így választás előtt, megyek, rakom az ikszet;
- A dohányzásról szóló törvény módosítása: Egyrészt a Fideszes törvénymódosítás előtt is létezett ez a probléma. Másrészt az utcán zajongókra most is léteznek jogszabályok. A jegyzőnek és az önkormányzatnak megvannak a jogi eszközei, amikkel élhetnének, lásd a külső 7. kerületi szabályozás a szórakozóhelyek nyitva tartásáról.A dohányzásról szóló törvény a Fidesz egyetlen pozitív tette az elmúlt 4 évből. Ezt plíz ne csináljatok vissza.
- A hangszigetelés (sic) törvényi szabályozása: Törvényi szabályozással tele a padlás. Elég lenne a mostaniakat betartatni.
- Még több rendőr: Kedves Oláh Lajos, milyen gyakran fordul meg amúgy itt nálunk? Felteszem nem utcai lakásban lakik a hetedikben. Mi az istent fog tudni még két rendőr kezdeni a kérdéssel? Beviszi mind az 500 embert, aki az utcában részeg? Amúgy az ötlet nem új, Vattamány Zsófiék kipróbálták, az eredmény zéró.
- A végére egy standard bullsit, a vendéglátóhelyekkel közösen kell megoldás satöbbi, ezeket nem kommentálom.
Egyszerűen felháborít, hogy meg szavak szintjen se tud Oláh Lajos mást mondani, mint a mostani nímand banda: nem értek a témához, de le is szarom.

Csiba Katalin: Válaszolt! 
Mindenek előtt: engem, mint választót sért, hogy a lehetséges képviselőm a választópolgárai napi problémáiról gyakorlatilag nem tud, róluk a tehetetlen önkormányzat képviselőjével egyeztetni kénytelen.
Amúgy meglepően korrekt válasz egy bevallottan kívülálló részéről. Abszolút nóvum, hogy benne a lakosság kompenzációja felmerült. A kompromisszumos javaslatairól annyit, hogy 8 óra alvásból nem tudunk engedni.

Két lehetőség van a választásra holnap:
1) A csendes bojkott; legalább a gyertyát ne mi tartsuk ezeknek. Ne szavazzatok valakire csak azért, mert egy csoporthoz tartozik, szavazzatok arra, aki a ti érdekeiteket képviseli. Egyébként semmi nem fog változni. Tök mindegy, ki van hatalmon, Mátyás király vagy Orbán Viktor, ha nem tudunk aludni éjszaka.
2) Szavazzatok az LMP-re egyéniben, függetlenül attól, egyetértetek-e azzal, mit akarnak országos szinten.

A Szimpla Kert egyik szomszédja

Szólj hozzá!

Címkék: választás önkormányzat szórakozóhely romkocsma zaj 7. kerület Erzsébetváros Kazinczy Belső-Erzsébetváros

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr615957113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása