A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) kazinczy (13) Kazinczy (15) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Érdeklődés az ablakcsere-pályázatról

2014.04.25. 10:24 szimplakertszomszédja

Az egyik Nagydiófa utcában lakó öntudatos szomszéd levele az önkormányzat Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájának vezetőjéhez

Tisztelt Csüllög Szilvia!

Több héttel ezelőtt, az Erzsébetváros újságban megjelent egy tájékoztatás, melyben tartalmilag az állt, hogy a „következő” lapszámban megjelentetnek egy pályázati kiírást az utcafronti nyílászárók cseréjét támogatandó.

Sok éve tarthatatlan és egyre romlik a helyzet a kerületben, mely nagyrészt a rengeteg kocsmának, a tehetetlen Közterület Felügyeletnek és Rendőrségnek köszönhető – nem beszélve a tisztelt képviselő testület elfuserált rendeletalkotásáról, mely a kerület egyik felében megengedi az éjszakai pihenést, a másik felében kiteszi a lakosságot az elviselhetetlen éjszakai zajnak. Számtalanszor találkoztunk Vattamány Zsolt polgármester úr hangzatos nyilatkozataival, melyek szerint úgy folyik fejlesztés a kerületben, hogy nem emelkednek a lakossági terhek. Nem nehéz kitalálni, miből… MI, a helyben lakók azonban szeretnénk, ha minket is megkérdeznének – nemcsak a kocsmalobbival kvaterkáznának -, szeretnénk-e, hogy akármilyen „fejlesztés” jegyében vizelet, fekália és hányás borítsa el a környezetünket, lehetetlenné tegyék az éjszakai pihenésünket, napi rendszerességgel sértsék meg alapvető, egészséges környezethez, magánélethez fűződő jogainkat. Segítek: nem szeretnénk! És nem szeretnénk a panszos leveleinkre betű szerint megegyező „egyen”-válaszleveleket kapni igen tisztelt polgármester úrtól, mint eddig, mert ez szánalmas…

Fentiek okán néhányan fontolgatjuk – egyebek mellett - a közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítése iránti eljárás megindítását. A közigazgatási jogkörben okozott kár fogalmában a Kúria PK 42. sz. állásfoglalása és az irányadó joggyakorlat alapján a jogalkotó immár külön feltételként előírja, hogy a közigazgatási jogkörben okozott kárt a közhatalom gyakorlásával vagy annak elmulasztásával okozzák, azonban jogalkotással (vagy annak elmulasztásával) okozott kár esetén nem maga a jogszabály, hanem az azzal okozott kár hozza létre a polgári jogviszonyt (kárkötelmet) a jogalkotó és a károsult között, azaz deliktuális alapon a jogalkotó felelőssége is megállapítható – az új Ptk szerint.

Azt gondoltuk, megvárjuk a nyílászárócsere-pályázatot, hátha mérsékelné a jelenlegi áldatlan állapotokat, de sajnos a beígért tájékoztatásnak – nem beszélve a konkrét pályázatról - se híre, se hamva…

Túl azon, hogy nem vagyunk meglepve amiért az ígérgetésből aztán ismét nem lett valóság, érdeklődni szeretnénk, hogy mikorra és milyen feltételekkel kerül kiírásra a fent hivatkozott pályázat.

Finoman jeleznénk az illetékeseknek, hogy - a hasonlóan elviselhetetlenül zajos tél után, megindult és napról napra ismét egyre fokozódik az ordítozó, hányó, vizelő részeg külföldi és magyar hordák randalírozása a kerületben. Ha tegnap írták volna ki a pályázatot, már az is késő lenne ahhoz, hogy a szokásos nyári rémálmot megpróbáljuk kivédeni és 40 fokos hőségben aszaljuk majd a családjainkat a frissen cserélt nyílászárók mögött  - mert ablakot nyitni és éjszaka aludni az utcafronton évek óta lehetetlen! Ilyenkor azok, akiknek nincs udvari szobájuk, vendégágyon, matracon, egyéb tákolmányokon próbálnak aludni a konyhában, előszobában, ahol lehet. Talán ideje lenne a helyben lakók helyzetét fókuszba helyezni, nem gondolják?!...

Kérem, legyen kedves mielőbb – lehetőség szerint még ezen a héten - tájékoztatni a pályázat kiírásáról, feltételeiről és tartalmi részéről, hogy eldönthessük a jogi utat választjuk-e. Legyen kedves a fentiekhez hasonlatos hangzatos ígéretektől megkímélni és a konkrétumokra szorítkozni válaszában!

Válaszát türelmetlenül várják a Nagydiófa utcában lakó választópolgárok ( akik mellesleg hamarosan a szavazó urnához járulva, véleményt mondanak a fentebb is jelzett tevékenységükről…vagy inkább annak hiányáról…)!

Javasoljuk addig is olvasgatásra a www.szimplakertszomszedai.blog.hu oldalt, melyen felettébb hasznos lenne elidőznie az igen tisztelt képviselőtestület tagjainak is!! Üdvözöljük Önöket a valóságban!

A Nagydiófa utcai lakók nevében, tisztelettel:

az egyik szomszéd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr166084408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása