A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) kazinczy (13) Kazinczy (15) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) polgármester (12) Polgármester (2) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Panaszretro 2009.

2013.03.27. 11:32 szimplakertszomszédja


A problémák állandóak, legfeljebb az önkormányzati képviselőtestület összetétele változik.
 

Kálmán Zsuzsa jegyző és Gergely József alpolgármester részére
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala

továbbá a Szimpla Kert képviselője részére

Lakossági panasz bejelentése

Társasházunk (VII. Kazinczy 11.) a Szimpla Kerttel (VII. Kazinczy u. 14.) szemben áll. Az utcára 4 emeleten összesen 8 lakás néz, továbbá a földszinten egy üzlethelyiség. Az itt élők számára a Szimpla Kert működése és az ezzel járó utcai állapotok tűrhetetlenek.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a problémákat, amelyekre orvoslást kérünk:

  1. Szimpla Kertből felszálló moraj és zene.
  1. Éjszaka a zaj sokszorosa a nappalinak a megnövekedett gyalogos- és autós forgalom miatt kb. éjjel 11-től hajnali 4-ig. Nemritkán a Wesselényi utca sarkától taxisor áll a Szimpa Kert bejáratáig, és hömpölyög a tömeg az utcában, akik érkeznek és távoznak meglehetősen nagy hangoskodás közepette. Viszont a nappali zajból is jelentősen kiveszi a részét a szórakozóhely: a napi rendszerességű söröshordó, áru- és szemétszállítás révén.
  1. Járó motorral és bömbölő rádió mellett a járdán várakozó taxik.
  1. Utcán hátrahagyott mocsok (hányás, húgy, italos üvegek). A békés egymás mellett élés jegyében az utca lakói elvárták volna, hogy vendégeik után keletkezett mocskot a Szimpla Kert észlelje és eltakarítsa.
  1. Autók rendszeres fölborítása, áthelyezése, rongálása.
  1. Esténként nem találni parkolóhelyet, a lakók nagyon nehezen tudnak lakásuk közelében parkolni.

Az eddig leírtakat még kiegészítenénk néhány megjegyzéssel.

-       A társasház legfelső emeleten lévő 2 lakás és a Szimpla Kert között nem emelkedik elválasztó téglafal, emiatt a nyáron nyitott, télen ponyvával takart udvarukról felszálló moraj és a zene este 8-9 órától a csukott ablakon keresztül is erősen behallatszik. Ebben a zajban nem lehet ablakot nyitni 35ºC-os nyári hőségben sem. De a zaj zárt ablakon is behallatszik, nem lehet aludni, pihenni, olvasni, TV-t nézni – a TV-t nyitott és csukott ablaknál is fel kell hangosítani. Egyszóval nyáron nincs lehetőség a lakás éjszakai szellőztetésére, hűtésére.

A Szimpla Kerttel kapcsolatos a problémával először, 2008. decemberében kereste meg e-mailben a szórakozóhely vezetőit az egyik lakó, de a levelére választ nem kapott, és a zaj változatlanságából ítélve kérését figyelembe sem vették. Az e-mailt csatoljuk.

A társasházunk információs tábláján szereplő kiírás szerint ilyen esetekben a kerületi rendőrkapitányságot kell hívni, nekik van eljárási jogkörük. Őket azóta naponta/hetente többször kérik a családok arra, hogy a zenét halkíttassák le a Szimpla Kertben, hogy aludni tudjanak. Néha egy éjszaka többször is telefonálnak, és gyakran ez sem használ: ilyenkor az utca és a környékbeli házak lakói nem alszanak a Szimpla Kert zárórájáig, fél 4–4-ig. Ha ez egy héten kétszer-háromszor előfordul több száz ember másnapi munkavégzése, életének minősége látja kárát.

Sajnos, a rendőrkapitányságon jelezték, hogy mivel a Szimpla Kertnek zeneszolgáltatási engedélye van, az ügyben hathatósan eljárni – akárhány telefon is érkezik miatta egy éjszaka – nem tudnak.

-       Illusztrálandó a fentieket: az egyik érintett család nyáron szabadsága alatt úgy döntött, egy „szimpla” zajos éjszaka után addig alszanak, amíg csak lehet, s reggel 8–9 között ébredtek a Szimpla Kertbe érkező söröshordók görgetésének zajára. Tehát a következtetés: az itt lakóknak nincs módjuk napi 6 órányi folyamatos pihenésre sem éjjel, sem nappal.

-       Az utcai zaj kiküszöbölése érdekében az egyik érintett család a három utcai ablakát ezen a nyáron zajszigetelő, 3 rétegű üvegezésű nyílászáróra cseréltette, és új redőnyt is csináltatott, remélve, hogy a nem kevés költség árán nyugalmat nyer. Sajnos, a Szimpla Kert forgalma olyan mértékű zajt generál, hogy ezen semmilyen zajszigetelés nem segít.

-       Az utóbbi 1 évben a társasház 2 lakójának az autóját éjszaka szórakozó fiatalok többször is (legutóbb e héten!) fölborították, áthelyezték, a járdára tették, és minden alkalommal megrongálták. Ezeknek eredményeképpen a tulajdonosokat nem egyszer szabálysértési eljárás alá vonta a rendőrség vagy a közterület-felügyelet. Ilyen körülmények között nem érezzük a parkoló autóinkat biztonságban az utcán.

Ennek a sok éve tartó áldatlan állapotnak a megszűntetését kérjük az Önkormányzattól, mint illetékes hatóságtól.

A helyzet megoldására javasoljuk, hogy a Szimpla Kert zeneszolgáltatási jogát vonják be, és a helyet (kompromisszumos megoldásként) este 11 óra után zárják be. A Ráday utcában a nyitva tartási idő este 10 óráig tart.

2009. szeptember 10. 

Köszönettel:

 VII. Kazinczy u. 11. szám alatti lakók

Szólj hozzá!

Címkék: zene alvás önkormányzat szórakozóhely romkocsma taxi polgármester zaj 7. kerület lakó jegyző szimpla kert Erzsébetváros Kazinczy Belső-Erzsébetváros

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr665171111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása