A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) Kazinczy (15) kazinczy (13) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) szimpla (14) Szimpla (2) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Automentes gyereknap a Kazinczy utcában

2014.09.20. 11:40 szimplakertszomszédja


Tegnap este küldtem egy levelet az AZÉRT egyesületnek, a holnapi programmal kapcsolatban, ahová elhívtak :

"Tisztelt (név) !

A felkérésüket átgondolva és megbeszélve néhány szomszédommal arra jutottam, nem tudok az önök meghívásának eleget tenni.

Ennek több oka is van:
- Több napos levelezés ellenére sem sikerült tisztázni a konkrét napirendet/agendát.
- Nem sikerült tisztázni az összes meghívott nevét.
- Nem sikerült tisztázni a végleges helyszínt
- Az ön által megírt programterv nem egyezik a Szimpla honlapján közzétett programmal.

Itt (http://www.szimpla.hu/hirek/szeptember-20----automentes-gyermeknap) 18:00 órakor Babra koncert szerepel, és nem említik azt a bizonyos kerekasztal-beszélgetést, amin részt vennék. Az AZÉRT Facebook oldalán ugyan rajta van, de itt sem szerepel a résztvevők neve, sem a konkrét témák.

A nagyközönség honnan tudja meg, hol, mikor, kivel, milyen témákban lesz nyilvános beszélgetés?

Ami a meghívás módját és a rendezvény bejelentését illeti:

Távol álljon tőlem a kioktattatás vagy kéretlen tanácsok adása, de: ha valakit meghívok, és fontos a jelenléte, akkor nem tudom le az egészet egy email elküldésével, majd posztolóm a Facebookra, hogy "elhívtuk az interneten Szimplakert Szomszédjai blogot működtető lakost, ám ő sajnos nem reagált megkeresésünkre."

Saját tapasztalatból tudom, hogy egy email elkallódhat, a spamek közé kerülhet, vagy egyszerűen a címzett nem veszi észre idejében. Ezért érdemes küldeni emlékeztetőt, vagy más csatornán (pl. Facebookon) is megkeresni a célszemélyt, ha elmarad a várt válasz.

Természetesen, ha a cél nem a lakossági részvétel, hanem a látszat, hogy önök mennyire nyitottak, hiszen a lakókat is szeretnék bevonni egy beszélgetésbe arról, mi történjen az ő lakhelyükkel, akkor persze elég egy emaillel letudni az egészet. Akkor konkrét, részletes program sem kell.

És még egy utolsó megjegyzés: ha önök valóban partnerként tekintenének az itt lakókra, akkor nem csütörtökön, néhány soros nyomtatványban tudatnák velük, hogy szombaton rendezvény lesz az utcában, ezért lezárják az autóforgalom előtt. Vagy úgy gondolják, ha valaki költözést, bútorszállítást vagy nagybevásárlást tervez, akkor előtte köteles az időpontot egyeztetni a Szimpla vagy az AZÉRT embereivel? Vagy Facebookon a posztokat lesni?

Szeretném jelezni, hogy a jövőben nyitott vagyok bármilyen értelmes párbeszédre, fórumban való részvételre, amennyiben az korrekten elő van készítve.

Tisztelettel:

Kesselbauer Ábel "

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyereknap kazinczy autómentes azért egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr196714249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása