A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) kazinczy (13) Kazinczy (15) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Panaszretro 2010.

2013.03.29. 11:21 szimplakertszomszédja


A problémák állandóak, legfeljebb az önkormányzati képviselőtestület összetétele változik.

Petíció a Kazinczy utcában zajló éjszakai élet törvényi szabályozásának azonnali bevezetéséért

Mi, a Kazinczy utca 9. alatt található társasház lakói és tulajdonosai állampolgári jogainkkal élve követeljük az utcában zajló éjszakai élet törvényi szabályozásának azonnali bevezetését, ill. a szabályok be nem tartásának szigorú szankcionálását!

Követeljük, hogy a rendelet megalkotásánál vegyék figyelembe jelenleg az utcában zajló éjszakai eseményeket, ill. a ház lakóinak és tulajdonosainak követeléseit.

1. Szórakozóhelyek, vendéglátó egységek

A szűk utcában a legnagyobb problémát a nagy tömeget vonzó Szimpla nevű szórakozóhely okozza. A tömeg esténként/éjszakánként nem mindig a legkulturáltabb módon, zajongva, csoportokban vonul keresztül az utcán, előfordul, hogy jó időben a szórakozóhely előtti utcarészen tartózkodik/zajong, majd órákkal később, a hajnali órákban a szórakozóhelyről még nagyobb zajjal hazaindul.

Követeljük, hogy a szórakozóhelyek, vendéglátó egységek üzemeltetői este 10 után az egész utcaszakaszra biztosítsanak csendet és nyugalmat.

Jelenleg a Szimpla előtt álló biztonsági emberek csak a bejáratnál teljesítenek szolgálatot, és kizárólag az ott ácsorgó/távozó embereket figyelmeztetik. Nem törődnek azzal, hogy néhány méterrel arrébb az emberek harsányan üvöltöznek és kapualjakban vagy parkoló gépkocsik között végzik szükségletüket. Követeljük, hogy az utcában működő vendéglátó egységek (akár közösen), biztonsági emberekkel az egész utcaszakaszt lefedjék és már a csend és nyugalom legkisebb megzavarása esetén intézkedjenek.

  • ne engedjék, hogy kisebb embercsoportok a szórakozóhelyek, vendéglátó egységek elé gyűljenek zajongani, alkoholt fogyasztani és dohányozni (mindhárom a zaj miatt zavaró),
  • ne engedjék a szórakozóhelyen, vendéglátó egységekben megvásárolt italokat az utcán fogyasztani,
  • a zárórát a lakóközösségekkel egyeztetve állapítsák meg, mert jelenleg a Szimpla esetében alkalmazott hajnali 4 óra (amit félő, hogy a többi szórakozóhely is hamarosan bevezet) abszurd és elfogadhatatlan:
    - házunk lakói által elfogadható záróra munkanapot megelőző napon (beleértve az esetleges munkaszombatot is) legfeljebb éjfél, azon kívül hajnali 2 óra,
    - a nyitvatartási idő minden szórakozóhely, vendéglátó egység esetén még bezárt állapotban is jól látható helyen legyen kitéve.
  • a zárórát követően minden, a lakókat zavaró tényezőt (hangoskodás/zene/megvilágítás) azonnal szüntessenek meg,
  • az éjszaka folyamán az utcán szétszórt szemetet naponta takarítsák fel.


Követeljük, hogy az önkormányzat

  • a bejelentett (beleértve a telefonos vagy elektronikus úton érkező) panaszokat azonnal vizsgálja ki, jegyzőkönyvezze és a vizsgálat bármely szakaszában tegye lehetővé a lakóknak/közös képviselőnek a vizsgálati anyagba történő betekintést
  •  megfelelő számú panasz (legfeljebb 5) esetén a szórakozóhelyet, vendéglátó egysége figyelmeztesse, majd rendeletben szereplő előírások további be nem tartása esetén a szórakozóhely, vendéglátó egység működési engedélyét (a kihágás mértékétől függően) határozott/határozatlan időre függessze fel.


2. Taxi forgalom

Az éjszakai taxi forgalom legalább annyi kellemetlenséggel jár, mint az utcán átvonuló tömeg:

  • a kihívott taxik többnyire az utca parkolásra nem engedélyezett, sárgával jelölt felére, tilosban a járdára parkolnak és akadályozzák a gyalogos forgalmat,
  • akadályozzák a forgalmat, elállják az otthonainkhoz vezető bejárati ajtót/gépkocsi behajtót, és figyelmeztetés esetén sem hajlandóak továbbállni,
  • az éjszaka kihívott taxik sofőrjei tapintatlanok, még a hajnali órákban is előfordul, hogy dudálnak, míg kiér a vendég,
  • a kihívott taxihoz érkező vendégek zajongnak,

ezért követeljük, hogy az utcában működő vendéglátó egységek maguk gondoskodjanak taxi megállóhelyről, és figyelmeztessék a taxikat a csend és nyugalom megzavarásának következményeiről.
Amennyiben lehetséges, kérjük az önkormányzat részéről az éjszakai órákban a taxi forgalom
korlátozását a Kazinczy utcában.

A fentiekben leírt események miatt nem szeretnénk az éjszakai életnek csak megtűrt mellékszereplői lenni. Követeljük, hogy a lakók érdekei és állampolgári jogai minden esetben fontosabbak legyenek a gazdasági érdekeknél.

Még tél és hideg van, de már most az elviselhetőség határát súrolják az éjszakai események (sőt egyes hétvégéken meg is haladják azt). Az elmúlt hetekben/hónapokban nyílt, éjszakai életre fókuszáló kisebb vendéglátó egységek (Krimó, El Rapido…) miatt a jó idő beköszöntével még nagyobb tömegre lehet számítani az utcában, ezért kérjük a rendelet azonnali megalkotását és az érintettek tájékoztatását! 

Véleményünk szerint az utca már most elérte a vendéglátó egységek befogadó képességének határát, ezért kérjük a további vendéglátó egységek engedélyei kiadásának korlátozását.

2010 márciusa

Szólj hozzá!

Címkék: alvás éjszaka önkormányzat szórakozóhely romkocsma taxi polgármester vendéglátóhely kazinczy 7. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr835171171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása