A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) Kazinczy (15) kazinczy (13) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Megválaszolatlan levelek 5.

2013.02.20. 09:57 szimplakertszomszédja

Átvételi elismervénnyel benyújtva az önkormányzathoz.

T. 
VII.ker. Erzsébetváros Önkormányzata
Polgármesteri Hivatal

Tárgy: VII. ker.,  Kazinczy utcai „szórakozó negyed”

Tisztelt Hölgyem/Uram

Alulírott a Kazinczy u. ..-ben lakom immáron 11 éve. Voltak nehéz évek, mikor a drogosok miatt minden kapu bezárult az utcákban és az emberek féltek este közlekedni. Ennek az időnek aránylag hamar vége szakadt és mondhatom, hogy biztonságosnak ítéltük a környéket.

Egy ideje most ez a helyzet változott meg.

Érdeklődni szeretnék, hogy egy akkorka kis szakaszra mint a Dohány utca és Wesselényi utca közötti részre a Kazinczy utcában hogy adhattak ki ennyi kocsmának működési engedélyt ?? Teljesen mindegy hogy most retró korszakot élünk és szép hangzatos neveket találnak ki – Kék Ló, Szimpla mozi kert – a kocsma az kocsma, mert ha részeg emberek jönnek onnan ki és randalíroznak az utcán, akkor engem a név nem érdekel. (Félre értés ne essék. Nem feltétlenül a két megemlített szórakozóhelyre gondolok mint többletre, csak ők vannak közvetlenül a házunk mellett/előtt, ezért az ő nevüket megjegyeztem, a többi fantáziadús szórakozóhelynek a nevét sem kedvem sem érdeklődésem nincs, hogy megjegyezzem) Őszintén kérem, hogy jöjjenek ki egyszer reggel 7-8 között és járják be az általam említett szakaszt és döbbenjenek Önök is meg.

Az hogy a járdát megszüntették és az autósoknak csak kis gömböcskék jelölik, hogy az ott a gyalogosok helye – mint járda – még valahogy csak elviseli az ember, bár nem egyszer fordul elő, hogy nem 30-al hajtanak be és a sok kolbászoló, szórakozó helyet kereső fiatal az úttestet elfoglalva az autóst arra kényszeríti hogy a járdára felhajtva kikerülje őket. De hogy minden reggel nekem is az úttestre kelljen lemennem, mert egy bizonyos szeszmennyiség elfogyasztása után az ember rosszul van és valamilyen általam nem ismert okból, ezt a rosszul létet az emberek szeretik szorosan a fal mellett, a kapubejárók alatt megszűntetni. A földön szerteszét, törött üvegek, műanyag poharak tömkelege. (a kutyaürülék szinte már „ritkaságnak”, mondhatom meglepetésnek számít….sajnos nem viccnek szánom ezt a hasonlatot)

A mi házunkhoz havonta minimum egyszer ki kell hívni a UPC-t, mert a házba az internetet egy vaskábelen keresztül hozzák be, amin vagy egy kis szabad rész. Biztos meg van a technikai oka, de bevallom ez engem nem nagyon érdekel. Én fizetek egy szolgáltatásért, amit egyre sűrűbben nem kapok meg, és nem a UPC hibájából. Mikor ezekről a „szórakozó”helyekről a kellő alkoholtól nagyon nagy bátorságra kapó fiatalok kijönnek rombolni akarnak – és rögtön ott van nekik az a kis szabad rész, amiben a vezetéket eltépik, elvágják. Hó elején a kapun belül lévő áramkapcsolót – ami ha a házat kell áramtalanítani valamilyen katasztrófaveszély miatt – kapcsolták le vicces emberek.

Úgy érzem ez már több mint tarthatatlan állapot !

Szeretné(n)k írásban választ kérni, hogy tényleg felmérték-e hogy ennyi kocsma egy utcában feltétlenül szükséges e és hogy a mostani panaszra tekintettel terveznek-e valamit tenni ?

Ez már nem sétáló utca, hanem tényleg egy szórakozó negyed – de felügyelet nélkül. Ha már Önök úgy döntöttek, hogy hadd szórakozzanak azok akiknek ehhez kedvük és főleg idejük van, akkor kérem gondoskodjanak a mi nyugalmunkról is ! Miért nincs akkor erre a részre külön járőrszolgálat aki az ilyet atrocitásoktól megvéd minket és az értékeinket ?

Tisztelettel:

Szomszéd 6.

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat kocsma polgármester szórakozó Erzsébetváros Kazinczy vigalmi

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr845074943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása