A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) kazinczy (13) Kazinczy (15) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) kereskedelmi törvény (1) Kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) szimpla (14) Szimpla (2) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Romkocsmaadó: az itt lakók meg bekaphatjak

2013.06.10. 21:21 szimplakertszomszédja

Eloszor is (mielott lenyuggerez valaki): fizetunk adot, nem reszesulunk semmilyen szocialis segelyben/ellatasban; sot nem is dolgozunk a kozszferaban: adougyi szempontbol netto befizetok vagyunk.

A romkocsmaadorol: nekunk is az a velemenyunk, hogy alapvetoen a szorakozohelyek dolga maguk utan takaritani: a mi tarsashazunk is peldaul penzt kolt arra, hogy  a haz elott tisztasag legyen - fuggetlenul attol, hogy a kosz nagy reszet az ejszakai szorakozok okozzak. Ez szerintunk alap, az egyutteles minimuma.

De a lenyeg nem ez. A romkocsmaado semmi masra nem jo, mint elterelni a valodi problemarol a figyelmet. Az itt lakok fo problemaja NEM A KOZTISZTASAG/KOZBIZTONSAG hianya: a legnagyobb problema a ZAJ. Az utcai szobakban gyakorlatilag csukott ablaknal lehetetlen aludni - mar evek ota. Ennek oka nagy reszben az utcan hompolygo tomeg okozta zaj.

Most mondhatjatok, hogy vilagvarosi elet, tobbet kell elviselni. De kerem: EZ EGY LAKOOVEZET! A mi utcaszakaszunkon 15 tarsashazra 15 szorakozohely letesult az utobbi evekben (jo, 14, mert 1 kocsma mindig is volt), amibol az egyikbe 1000(!)-en fernek be.

Sokat hangoztatott erv a szorakozohelyek reszerol, hogy miert hoborgunk, a mukodesuk miatt felmentek a kornyeken a lakasarak: ez szerintunk vicc, nem egy szomszedunk regota arulja utcai lakasat zero eredmennyel. Mi is szivesen eladjuk a mienket, lehet jelentkezni.

Amugy kulon vicc, hogy a megoldasokba az itt lakokat soha nem vonjak be, bar mi mar joval a vigalmi negyed fogalom megszuletese elott  itt laktunk. Most is ugye Rogan Antal 5. ker polgarmester, FIDESZ frakciovezeto – neki mi koze is van a ehhez? – es a szorakozohelyek kepviseloi targyaltak arrol, mi tortenjen egy 7. keruleti lakoovezetben. Mi is mi probaltunk idopontot kerni Rogantol, de mi nem kaptunk. A helyi polgarmestertol fel evre elore(!!) tudtunk idopontot szerezni. A lakok erdekeit senki nem kepviseli, a szorakozohelyek viszont azonnal bejutnak minden potentathoz.

Romkocsmaadora vissza: a helyieknek mennyit kellene fizetnie fejenket, ejszakankent, hogy lehessen aludni? Mi mar ebben is benne lennenk. Nevezzunk csendadonak. Orommel fizetnenk, csak legyen eredmenye. 

A Szimpla Kert egy szomszedja

1 komment · 1 trackback

Címkék: rogán zaj Erzsébetváros romkocsma adó romkocsmaadó

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr415354665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.17. 14:26:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása