A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) Kazinczy (15) kazinczy (13) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Szomszédok-sorozat: 3.

2013.03.13. 10:50 szimplakertszomszédja

 

2002 óta élek kisebb-nagyobb megszakításokkal belső-Erzsébetvárosban. Először 2002-2003 között béreltem egy lakást a Klauzál téren, akkor szerettem bele ebbe a városrészbe. Amikor lakást vásároltunk, akkor a központi fekvés és a megfizethető ár miatt döntöttünk a hetedik kerület mellett. A Szimpla Kert már itt volt, amikor a Kazinczy utcába költöztem 2004 tavaszán, és akkor még lehetett nyáron nyílt ablak mellett aludni. Ma már ezt  télen, zárt ajtók  sem lehet.

Az akkori vendégkör még valamennyire tekintettel volt arra hogy egy lakókerületben jártak kocsmába. Ma, mint tudjuk a Szimpla Kert világhírű lett, és a mostani vendégeket és vendéglátóhelyeket egyáltalán nem érdekli, hogy  itt dolgozó emberek laknak. A legnagyobb baj, hogy az önkormányzatot sem érdekli. Mint ahogy már a blogban dokumentáltuk, az önkormányzat nem válaszol levelekre, megkeresésekre. A rendőrség nem akar fellépni a zajongók ellen. Azért merem azt kijelenteni hogy nem akar, mert éltem külföldön, jártam más országban, és saját magam tapasztaltam, hogy ha egy rendfenntartó szervezet fel akar lépni a szabálysértés ellen,  akkor fel is tud.

Véleményem szerint a hetedik kerületben történtek nagyon jó példa arra, ami az országban történik. Az adófizető állampolgár érdekeit rendre semmibe veszik az elvben őket képviselő politikusok, illetve vélhetően különböző üzleti érdekeknek rendeli alá. Erzsébetvárosban ez a folyamat az MSZP alatt kezdődött, és a Fidesz alatt csak  felgyorsult. 

Az önkormányzat soha nem kérte ki az erzsébetvárosi lakók véleményét arról, szeretnénk-e, hogy vigalmi negyeddé alakuljon a kerület. Tudtommal egyik párt sem kampányolt ezzel. Van helyette értelmetlen és álszent szeszrendelet, amely megtiltja nekem, hogy este 10 után alkoholt vehessek a sarki boltban, viszont semmi akadálya, hogy szórakozóhelyeken ezt megtehessem drágábban. 

A lakók megkeresésére nem válaszolnak, a közmeghallatás intézménye meg egy vicc. Meggyőződésem, hogy nem csak itt viselkedik így az önkormányzat, és ennek fényében érthető, hogy  a képviseleti demokrácia egyre kevésbé népszerű a magyarok körében. Ameddig Magyarországon az állampolgárok nem állnak ki  hatékonyan a saját érdekeik mellett, és nem kérik számon a döntéshozókon az intézkedések hiányát, addig nem fog változni semmi. A szabad és élhető országok  jól működő demokráciák, csakis az állampolgárokon múlik, hogy Magyarország is egyszer az legyen.

a Szimpla Kert egyik szomszédja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr725131323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása