A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) kazinczy (13) Kazinczy (15) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Megválaszolatlan levelek 4.

2013.02.18. 08:56 szimplakertszomszédja

Átvételi elismervénnyel benyújtva az önkormányzathoz.

 

Budapest Főváros Erzsébetvárosi Önkormányzata

Polgármester, Jegyző

T. Címzettek!

Alulírott, 12 éve lakom a belső-Erzsébetváros egy szép régi házában, egy utcai lakásban. Ezt a lakást nagyon szerettem sokáig, mint ahogy a városrészt is.

Az évek alatt a lakásomat széppé, kényelmessé alakítottuk, élveztük azt, hogy benne élhetünk. Egészen addig, amíg az utcánk – a Kazinczy utca – el nem nyerte azt a kétes dicsőséget, hogy nemcsak Budapestről, de az országból és Európából is ide járnak inni, mulatozni a „Kultúra utcájába” sok-sok ezren, tízezren (az adat a Szimpla-kert saját adata egy hétvégére vonatkoztatva).

Lakásunk utcai ablakait súlyos pénzekért hangszigeteltettük, de az éjszakai zaj kiküszöbölhetetlen, elmentünk az összes lakossági fórumra, hátha az önkormányzat hajlandó képviselni a polgárainak érdekeit, leveleket írtunk, panaszainkra a jogszabályokban is próbáltunk orvoslást találni, de mindez hiábavalónak bizonyult. A helyzetünk változatlan: éjszaka (füldugóval és hangszigetelt ablakok mögött) az alvás lehetetlen (kivéve december 24-ét: ez az egyetlen csendes éjszaka ) a nappali zajt jóval felülmúló zajban, melyet az utcán folyamatosan hömpölygő emberek keltenek. Ehhez járul a kocsik/taxik zaja, melyek az ablakok alatt, a gyakran beduguló forgalomban tülkölnek, zenéjüket bömböltetik reggel 4-ig, 5-ig, az utolsó vendégekig. Gyakran néhány órás alvás után kénytelen az ember a munkahelyére menni, ahol a munkaadómat nem érdekli, hogy én miért nem aludtam. Az utcánkban a mi autónknak sosincs parkolóhely, de talán jobb is, mert az autók sincsenek biztonságban: a tükrök, sőt az egész autó a kellően kapatos ifjak romboló kedvét hívják elő. A házunk UPC kábelét 3-4 hetenként vagy az autók, vagy a mulatozók tönkreteszik, mivel az autók gyakran a járdarészen közlekednek. A számítógépen való munka lehetősége emiatt gyakran  sok órára leáll, a többi UPC szolgáltatásról most nem is beszélve. Ablakunk alatt a hangoskodás mellett folyik a dohányzás is, tehát ablakot nyitni még a legnagyobb kánikulában sem lehet. Mindehhez járul a reggeli mocsok, ami a mulatozók után marad a Kultúra utcájában.

Az utcánkban működő szórakozóhelyek szerint az utcán zajló probléma a rendőrségre és nem rájuk tartozik. A rendőrség viszont nem jön ki a hívásunkra: fontosabb dolguk van, mint az utcán üvöltözők  lecsendesítése. Mi pedig –egyre megkeseredettebben – naponta átéljük, hogy teljesen tehetetlenek vagyunk ebben a helyzetben: az önkormányzat sorra adja ki a működési engedélyeket az utcánkban, a mi életünkről döntenek, nélkülünk.

Vajon mi kellene, hogy ez megváltozzék?

Budapest, 2012-12-16                                             

Szomszéd 5.

Szólj hozzá!

Címkék: szórakozóhely zaj hangszigetelés Erzsébetváros Kazinczy Belső-Erzsébetváros földugó

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr855074937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása