A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) kazinczy (13) Kazinczy (15) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) polgármester (12) Polgármester (2) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

Megválaszolatlan levelek 1.

2013.02.12. 11:19 szimplakertszomszédja

Átvételi elismervénnyel benyújtva az önkormányzathoz.

Vattamány Zsolt polgármester és dr. Gotthard Gábor jegyző részére
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

2012. december 17.

Tisztelt Polgármester Úr! Jegyző Úr!

A kiváló kerületi kiadványukból értesültem, hogy valamilyen szinten Önökhöz is elért a kerületben, közelebbről talán legfőképpen a Kazinczy utcában tapasztalható probléma, miszerint éjszaka az utcákon százával jelennek meg tipikusan ittas állapotban átvonuló, ablak alatt állva cigiző, taxira váró szórakozók és az őket kiszolgáló taxik (illetve a taxiktól közlekedni nem képes dudáló autók).

Érdekes módon Önök ezt próbáljak közrendészeti problémaként kezelni, ezért mint az ügyben sokszorosan érintett KERULETI LAKOS ES SZAVAZOPOLGAR, engedje meg, hogy felhívjam a figyelmet a feltűnő korrelációra a fenti probléma és azzal leginkább sújtott területen az egy főre jutó szórakozóhelyek kirívóan magas száma között.

LAKÓHELYemen, a Kazinczy utca Wesselényi és Dohány utca közötti szakaszán, 14 szórakozó-, ill. vendéglátóhely működik. Kényszerű megfigyeléseink azt mutatják, hogy az ide érkező és az innen távozó vendégek jelentik azt a tömeget, amely tagjai többek között a házunk falára és kapujába hánynak és vizelnek, ha a rossz kapu engedi, akkor lekapcsoljak az áramot, valamilyen indíttatásból elvágjak a közterületről bekapcsolódó, ezért számukra zárt kapunál is elérhető kommunikációs vezetékeket; ill. amikor nem az előbbieket csinálják, akkor az utca aktuális zajának talán megfelelő, ám az aludni kívánó LAKÓKat nagy mértékben zavaró hangerővel beszélgetnek (igazából kiabálnak). A probléma méretére jellemző, hogy amikor éjfél után felhívjuk a rendőrségi ügyeletet (ki mást? esetleg a Jegyző Úr megadná a számát ilyen esetekre?), hogy intézkedjenek, az ügyintéző tájékoztat minket, hogy kijönnek, de varjak a soromra, mert mar több, mint 10 címe van a járőrnek. DE KEREM! EZ MOST KOMOLY? Mert ha ez Önök szerint rendészeti probléma, akkor a jelenlegi eredmény csúfos kudarc.

Megértem, ha országosan több ember szeretne a Kazinczy utcában vigalmi negyedet látni. Hiszem, hogy az itt szórakozóhelyeket működtető vállalkozok mindegyike emellett áll ki. De biztosra veszem, hogy a kerület érintett lakói akar a komplett Sziget fesztivál az utcában történő megrendezését is szívesebben vállalná, tekintve, hogy annak kb. 1 hét alatt vége van. Egy hétig barmit ki lehet bírni, de a Kazinczy utcában ez NAPI PROBLEMA, ami az évek multával csak romlik.

Egyrészt a VI. és IX. kerület szórakozóhelyekkel hasonlóan megvert részein tapasztalt megoldások, másrészt a témával foglalkozó jogászok ajánlásai (lásd:

http://emla.hu/aa2.10.0/img_upload/f1b7fd0e4cde967799ab3c249bb8f4f4/Telepulesi_onkormanyzatok_lehetosegei_a_zaj_elleni_kuzdelemben.pdf)

számomra azt mutatják, hogy a szórakozóhelyek okozta lakossági probléma SZABÁLYOZÓI kérdés, és mint ilyen leginkább az Önöket, az önkormányzat döntéshozóit érinti. A törvények felhatalmazzak Önöket többek között a nyitva tartás korlátozására.

Önök az itt lakóknak felelnek, a mi szavazatunk juttatja Önöket fizetéshez, tegyenek érte valamit.

Üdvözlettel,

Szomszéd 1.
kerületi szavazó

3 komment

Címkék: zaj ittas negyed lakók 7. kerület szórakozó Erzsébetváros Kazinczy Polgármester vigalmi

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr615074911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malaka 2013.02.17. 15:36:48

Most tenyleg, egy fenyevente elhelyezett hanyas, vagy pici pisi igy ki tud akasztani embereket? Felelmetes ez az intolerancia...

szimplakertszomszédja 2013.02.18. 09:17:21

Felreerted. Felolem terdighanyhatod a Kazinczy utcat teljes hosszaban. Aludni szeretnenk, es ebbol nehez engedni.

Malaka 2013.03.02. 04:31:42

Hat, az igy ne fog menni. Szetstresszeled, kamerazod, blogirod magad, onkori ulesekre jarsz, felszolalsz, jegyzeteket irsz...
Probald meg kicsit elengedni magad, esetleg ugorj le a Szimplaba egy-ket sorre. Vagy veled shrehen szemben van az a pizzeria, ahol egy szamomra ismeretlen cseh remeket csapolnak.
süti beállítások módosítása