A blogról:

Zavar az utcai zaj? Nem vagy egyedül!

Az Erzsébetvárosban sok helyen nem lehet éjszaka aludni a szórakozóhelyek miatt. Erre szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a kocsmák bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

Bár blogunk a kerületben vezető szereppel bíró szórakozóhelyről kapta a nevét, várjuk minden, a problémával szembesülő 7. kerületi lakónak a jelentkezését. A lakosok összefogása szükséges az önkormányzat ignoráns és a szórakozóhelyek cinikus hozzáállásának megváltoztatásához.

Bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkék

5. kerület (1) 7. kerület (20) 8. kerület (1) alkohol (2) alpolgármester (1) alvás (15) autó (2) autómentes (1) autórongálás (1) azért (1) azért egyesület (1) Belső-Erzsébetváros (31) belváros (1) Berlin (1) biztonsági őr (2) biztosítás (1) budapest (2) buli (1) bulinegyed (9) cigi (1) csendrendelet (13) csepel (1) csőd (1) doboz (1) dohányzás (1) dzsentrifikáció (1) egészség (1) egyesület (1) éjszaka (16) ekler dezső (1) eladás (1) építész (1) Erzsébetváros (35) feeling (1) fiatal (1) fiatalok (1) firenze (1) földugó (1) forgalom (1) fuga (1) füldugó (1) grandio (1) gyereknap (1) hangoskodás (1) hangszigetelés (2) hányás (1) hatóság (1) hetedik (1) hetes (1) Ildikó (1) ingatlan (1) ingatlanár (2) ittas (1) jegyző (5) jog (1) jogszabály (2) kazinczy (13) Kazinczy (15) kazinczy utca (3) képviselő (1) kereskedelem (1) Kereskedelmi törvény (1) kereskedelmi törvény (1) Keresztes (1) kert (3) kerület (1) Klauzál (3) kockázat (1) kocsma (10) közbiztonság (1) Középső-Erszébetváros (1) Közmeghallgatás (1) közmeghallgatás (1) közterületfelügyelet (2) külföldi (1) Külső-Erzsébetváros (1) kultúra utcája (2) lakó (19) lakók (12) lakosság (2) működési engedély (1) Nagydiófa (1) Nagy Diófa (1) nasa (1) negyed (2) nyitva tartás (3) nyugalom (3) olasz (1) ombudsman (1) önkormányzat (31) őr (1) ordít (2) ordítozás (1) parkolás (2) party (1) Pataki Károly (1) pest (1) petíció (1) pihenés (1) pisa (1) Polgármester (2) polgármester (12) rendelet (5) rendőr (2) rendőrség (1) részeg (2) rogán (1) romkocsma (17) romkocsmaadó (1) romkocsma adó (1) Rónaszékiné (1) rongálás (2) sevilla (1) street art (1) szabálysértés (1) Szimpla (2) szimpla (14) szimpla kert (7) szindikátus (2) szoba (1) szomszéd (1) szórakozó (5) szórakozóhely (43) tabán (1) taxi (7) térfigyelő kamera (1) tisztán (1) törvény (1) túrista (1) Újvári-Kövér Mónika (1) uj péter (1) utca (7) üzlet (1) választás (3) vandalizmus (1) vasárnap (1) vattamány (7) vendéglátóhely (16) vigalmi (6) világörökség (1) vizelés (1) zaj (57) zajhatárérték (2) zajszigetelés (1) zajtérkép (1) zavar (2) zene (4) zsolt (2) Címkefelhő

A blogról

2012.10.07. 19:59 szimplakertszomszédja

Az utóbbi években drámaian növekszik a szórakozóhelyek száma az utcarészünkön: jelenleg 15 lakóházra 14 vendéglátóhely jut, a romkocsmának indult Szimpla Kert kétszintes szórakozóhely-komplexummá nőtte ki magát, heti több koncerttel.

Miközben a szórakozóhelyek és vendégeik élő Kazinczy utcáról beszélnek, a lakók számára egyre élhetetlenebbé válik. Blogunkban erre szeretnénk felhívni a döntéshozók figyelmét, és egyben fórumot teremteni a problémákban osztozó lakóknak. Célunk nem a szórakozóhelyek bezáratása, hanem a lakókat megillető pihenés lehetőségének megteremtése.

A Kazinczy utca az otthonunk, ahol szívesen látunk vendégeket, de elvárjuk hogy tiszteletben tartsák az itt élők egészséges, élhető környezethez való jogát.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szimplakertszomszedai.blog.hu/api/trackback/id/tr714816860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklós1e 2012.12.18. 16:47:28

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata
Polgármester, jegyző

Tisztelt Címzettek!
Az elmúlt héten, csütörtökön éjjel a Kazinczy utcában, a kultúra utcájában egy a járdára parkoló taxis vagy a Szimpla kertből részegen kitámolygó kultúrafogyasztó széttépte a házunkba bevezető UPC kábelt és ezzel lehetetlenné tette másnapi munkámat. Nem ez volt az első ilyen eset. Ez kétszer-háromszor is előfordult évente – ezzel meggátolva kinek a telefonálását, a munkáját vagy a szórakozását.
A Kazinczy utca éjszakai képe iszonytató: óriási autóforgalom, dudálás, hányó részegek, ordibálás, elviselhetetlen zaj - ami leengedett redőnyök, zárt ablakok mellett is kizárja az éjszakai nyugodalmat.
Kb. két évvel ezelőtt az utcába éjszakai (22-06) behajtási tilalom volt érvényben, ígéret volt arra, hogy sétáló utcát alakítanak ki, hogy valamelyest csökkenjen a zajszennyezés.
Önkormányzatunknak tennie kéne már valamit! Vagy tiltsák ki az autóforgalmat egész napra vagy legalább éjszakára! Gondoskodni kellene rendszeres éjszakai rendőri jelenlétről is – minimum annyira, mint amit napközben kerületünkben tapasztalhatunk!
Az ilyen vagy hasonló intézkedések talán elviselhetőbbé tennék életünket.

Bp. 2012.12.17
Tisztelettel:

durbintss 2013.01.29. 11:33:32

A Vattamány vezette Önkori eddig a füle botját se mozgatja a helyzet orvoslására. Mire várnak ? Érthetetlen, hogy ennyire nincsenek tekintettel a környéken élők érdekeire ! A helyzet most már tarthatatlanná vált. A kocsmák egyszerűen kifosztják a környezetüket, hiénák módjára élősködnek környezetükön. Lehetne még sorolni a jelzőket...
Sürgős intézkedésekre van szükség. A rendőrség miért nem végzi a dolgát? Állandó jelenlétre lenne szükség. Nagyon sok ember (lakó) került csapdahelyzetbe. Innen elköltözni csak az tud, akinek erre van megtakarított pénze. A többségnek nem biztos, hogy van. De nem hinném, hogy az lenne a megoldás, hogy kisöpörjük innen a lakókat. Ez egyszerűen antihumánus, és alkotmányba ill. törvénybe ütköző is egyben. A nyugodt lakhatáshoz való jog alapjában sérül. A rendőrség nem végzi a dolgát. Lehetne sorolni...
süti beállítások módosítása